Ny retrokamera av Nikon

30.10.2013 kl. 18:54

Nikon har varannan dag sedan förra veckan släppt ut korta videon var de i varje ny del avslöjas lite mer av en kommande fullformat- retrokamera. Heta ryktet säger att den kommer heta ”DF” som står för Digital Fusion. Reklamkampanjen heter ”Pure Photography”.

EDIT: Slutgiltig design. Finns också en helsvart.
 

En fotograf är ute på expedition runt om i Skottland och betraktar fotomiljöer av olika slag. Hittills har dom mest visat närbilder på fotografens orakade skägg, men kameran kommer också mer fram efter varje nytt avsnitt. Lite sakta dock. Majoriteten har skyhöga förväntningar och är beredda att slänga tusenlappar innan dom vet de specifika egenskaperna.Video #1/6. Länkar till följande finns på deras kanal.
 

Kameran låter lovande speciellt för fotoentusiaster med retrosmak som gillar kvalité och mindre extra digitala funktioner. Vad man vet är att den kommer i fullformat med f-fattning och att den släpps med en ny Nikkor 50mm f/1.8 som har en matchande retro look. Kameran sägs också ha samma sensor som Nikon D4. Kommer inte att stöda video, vilket jag tycker är bra. Kameran sägs också komma med någon mysko hybridteknik som jag misstänker (och hoppas) har att göra med sökaren.

5:e November kommer sista videon som längre inte ska va en teaser; det blir en fullständig produktpresentation.

För mig verkar det som en perfekt vardagskamera samt extra kamera för vissa jobb så som bröllop; stilig kamera som inte tar för mycket plats, passar alla de objektiv jag har och dessutom bra att resa med då den antagligen ser ut som en billig loppismodell.

Hoppas också så innerligt att den stöder multiexponering.

 

EDIT: Insåg nu att jag också tidigare gjorde ett Nikoninlägg, jag har tydligen fått Nikonfeber. Har inget att göra med någon sponsor.

En fotoblogg av en västnyländsk konstfotograf.

Jag skapa fotobloggen 2009 i samband med ett kameraköp. Idag jobbar jag som konstfotograf.

Du hittar mig också på min hemsida och min Facebooksida.