Retouching

Publicerad 20.06.2013 kl. 12:13

Som fotograf brukar jag se mig själv som en redaktionell konstfotograf som ibland fotograferar landskap. Typ. Men min nyfikenhet samt intresse breder ut sig ibland. Kanske för att det stimulerar och därmed håller mitt intresse för fotografering så stark.

Igår läste jag en intervju med Natalia Taffarel som är en etablerad retoucher från Argentina och jag blev genast inspirerad att prova några nya effektiva metoder som hon själv beskriver som väldigt enkla, men allt är ju relativt.

Jag skulle kunna beskriva vad jag gjort, men jag är rädd för att de flesta tappar lusten att ens börja läsa det här inlägget; så istället publicerar jag båda bilderna - before and after.

Innan retocuhing

 

Styling & assistent: Denise Lindh
Modell: Melinda Lönnberg

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
är nog helt kreisi vad man kan åstadkomma i ps. undrar hur länge dendär superretuscherings grejjen kommer hålla på. fina bröllopsbilder nedan, som vanligt :- )
fia20.06.13 kl. 14:24
Tack Fia för din uppmuntrande kommentar! Ja, PS är intressant tycker jag då det också är så lärorikt verktyg. En redigering som den här är lite som en problemlösning – att sitta och fundera vad som gör ett porträtt mer estetiskt tilltalande. T.ex. hur får man ett porträtt mer tredimensionellt genom att pensla highlights, fyllnadsljus, mörker och reflektioner. Sen har jag ju en stor passion för helt äkta bilder som är enkelt behandlade. Bildens process handlar mycket om ändamålet.
20.06.13 16:05

En fotoblogg av en västnyländsk konstfotograf.

Jag skapa fotobloggen 2009 i samband med ett kameraköp. Idag jobbar jag som konstfotograf.

Du hittar mig också på min hemsida och min Facebooksida.