Blogga eller inte blogga

Kära läsare, jag har haft svårt att hitta tid och ro att blogga. Den där tanken att "det här kunde mina läsaren gilla" återkommer ofta. Men så blir det ständigt bara "framskjutet". Idag känns det som att jag ligger efter med så mycket material att det blir svårare att bestämma hur jag ska göra en comeback – bara börja med aktuellt eller damma av gammalt? Eller kanske både och? Eller varför ens tänka efter så mycket?

Vilken typ av blogginlägg skulle du vilja se? Vardagsbilder, bröllopsbilder, kommersiella jobb, bildexperiment eller något helt annat?

Jag tar snart semester och tänker att det vore kul och realistiskt att få ihop några inlägg.

Jag är lyckligt lottad att bo på Snäcksund var jag nu bott sedan årsskiftet. Bor inte i Villa Snäcksund men delar gård med stipendiaterna. Bilden är knäppt 50m från mitt hus och fotat med infrarött filter monterat på 24-70mm f/2.8 + D800E.


PS. Jag ställer ut flera tavlor på Strand i Ingå just nu, i Galleri Uusitalos nya galleria. Tavlorna hänger där hela sommaren fram till 28 September.Skriv en kommentar

24.06.2014 kl. 14:41

Arbetsvistelse i PortugalJag har varit i nordöstra Portugal över två veckor och har nu nyligen kommit hem. Jobbet jag gjorde var i samarbete med en organisation, AEPGA, som grundades för att rädda utrotningshotade Miranda åsnan. Idag, 12 år senare, är deras verksamhet bredare än så och jobbet jag gjorde omfattar till stor del vad dom står för.

Naturen, landskapen, djuren, de små byarna och människorna jag lärde känna gjorde resan till något helt annat än vad jag upplevt förut. Därmed var det ovanligt tungt att stiga på bussen mot flygfältet.

Projektet var utmanande, men att jobba med så många personer från organisationen gjorde mycket möjligt. Bildserien planeras som bäst att ställas ut i Lissabon och Porto. Förhoppningsvis flyttar den också annastans därefter.


Under dagarna körde jag mycket omkring och planerade bilder till serien; vilka bilder ska fotograferas var och under vilket klocklag. Här letade jag efter ett lämpligt korkträd och passade på att ta en personlig bild.
 


Solnedgångarna var ganska tråkiga och fula, men tog flera bilder iaf.
 

Ägare med sina två lyckliga Miranda Åsnor.


EDIT: märkte nu en vecka senare att inlägget inte hade blivit publicerat. Så!Skriv en kommentar

11.05.2014 kl. 12:25

Ny Optik - Nikkor 24-70 2.8

24-70

 

Förra veckan var jag efter ett nytt glas som jag länge dräglat efter. Nämligen Nikkor 24-70mm f/2.8G. En fantastisk zoom med bra optik – ett av Nikon bästa objektiv om du frågar mig.

Klicka på bilderna för att se dem större.

 

Ramsholmen. 30 sekunders exponering med gråfilter.

 

Ramsholmen. Testar optiken i motljus.
 

Skäpparträdgården. Såg en kråka som spanade över mig, jag spanade tillbaks.
 

Johan vid en övergiven affär i Horsbäck. Han har ingen relation till den affären, även fast bilden kan antyda det.
 

Alexander övertalade mig att besöka Harolds i Ekenäs. Gick bara dit för bilden.

 

Alla bilder © Christoffer Relander 2013

17.10.2013 kl. 15:03

Hemma efter en resa i Tyskland

Tyskland var bra. Men ack så skönt att ändå vara hemma igen. Jag sov så lite under resan att jag kände mig som en zombie när jag i slutet av vistelsen började orienterade mig mot flyget hem. Kanske gick jag i sömnen?

Jag tänkte att varför inte göra ett sånt där klassiskt "Hobbyfotografen-inlägg" (som jag inte gjort på evigheter) med färska bilder och bildtext.
 

frankfurt

Frankfurt från Main Tower. Det råkade vara en stor bilmässa samma helg så Frankfurt kryllade av bilfanatiker från hela världen.
 

street art

En massa Brazilienska street artists hade i samarbete med Frankfurt Kunsthalle organiserat en uställning med målningar runtom i hela centrum. Kunsthalle gav enbart ut kartor så man kunde hitta konstverken. Artisten bakom den här stora målningen heter Onesto.
 

Smakade på tyska kulturen.
 

Frankfurt by night i sextuple-exponering (6 bilder). Jag ser rätt så rolig ut när jag tar en sån här multiexponering då jag snabbt rotera kameran under en lång seriebildstagning. Speciellt fotografer brukar se snett på mig.
 

gråfilter

På Söndagen kom jag till Duttweiler och Gimmeldingen som utan tvekan var det finaste området jag såg under resan. Där träffade jag min kund och fotograferade sedan en bild för en vinetikett. Bilden ovan är en testbild där jag håller i ett gradient gråfilter som som är bra att ha då ljusförhållandet inte är på din sida. Söndagens fotografering var väldigt slitsam, en av mina tyngre fotograferingar.

 

PS. Vernissagen var super, tack alla som tittade in! Det kom fler människor än vad jag hade förväntat och stämningen var god.

17.09.2013 kl. 16:35

Doing it wrong

Långa handhållna-rörelse-exponeringar från en promenad i Ramsholmen. Finns egentligen inga regler för hur man ska fotografera. Eller vad tycker du?


EDIT: Fotograferade med en lånad Nikon D80 med 35mm optik. Ställde inte om JPG till RAW så rutorna är för omväxling direkt ur kameran.


//
Christoffer
08.02.2012 kl. 14:53

Känslan när...


Känslan när man hittar en bortglömd bild i arkivet som väcker varma minnen.
07.02.2012 kl. 12:17

En stjärnklar kväll i december

Stugan
Stugan, natten innan första snön föll ner.


//
Christoffer
08.12.2011 kl. 11:14

Elavbrott i Ekenäs

Igår kväll 18:30-tiden slog strömmen plötsligt av i Ekenäs centrum. Lägenheten var beckmörk, musiken spelade inte längre och min planerade baka-pizza-kväll kändes hotad.

Med hjälp av ett brinnande stearinljus kunde jag plocka kameran i skjutskick - Ultra vidvinkel fast i kamerahuset som jag sedan färdigt låste fast på stativet. Det var nu bara att kasta utrustningen på axeln och bege sig ut.


Klicka på bilderna om du vill se dem större


Efter 30 min slog elen på igen. Hungrig som fan, men ändå tillfredsställd gick jag hem för att baka min Strandshell inspirerade pizza.


//
Christoffer
17.11.2011 kl. 11:23

En fotoblogg av en västnyländsk konstfotograf.

Jag skapa fotobloggen 2009 i samband med ett kameraköp. Idag jobbar jag som konstfotograf.

Du hittar mig också på min hemsida och min Facebooksida.